Bialetti Industrie S.p.A. - индустриалният лидер

Bialetti Industrie S.p.A. - индустриалният лидер

15 април 2021
 • Сподели:

Bialetti Industrie работи в производството и маркетинга на продукти за домакинскинството.

През далечната 1919 година, Алфонсо Биалетти открива цех за производство на полуфабрикати от алуминий в Крусинало, Вербания. Воден от предприемаческият си дух, той трансформира работилницата си Alfonso Bialetti & C. Fonderia в Кончилия, в ателие за проектиране и производство на завършени продукти, които са готови за пазара.

 • 1933 година кафеварката МОКА: РЕВОЛЮЦИОННО ИЗОБРЕТЕНИЕ
  Алфонсо Биалети излиза с гениалната идея за Moka Express. Със своя дизайн в стил Арт Деко, кафеварката Moka революционизира начина на приготвяне на кафето у дома и позволява на компанията, благодарение на амбицията на сина на Алфонсо - Ренато, незабавно да се утвърди като един от водещите италиански производители на кафеварки.
 • Ранните дни на Aeternum - 1938 година
  В Лумецане, провинция Бреша, Бортоло Бугати, заедно със синовете си, основава компания на негово име, посветена на производството на месингови прибори за хранене. Между 1954 и 1955 г. компанията започва да произвежда съдове за готвене от неръждаема стомана и през същия период името му е променено на Aeternum.
 • 1947 - Успехът на Rondine Italia
  Когато Moka Express започна да се появява и на чужди пазари, в Кокалио, провинция Бреша, Франческо Ранцони, дядото на настоящия президент на групата, създаде компания, специализирана в производството на алуминиеви съдове за готвене: Rondine Italia. През 80-те години компанията е сред първите в Италия, която използва незалепващо покритие и въвежда ситопечат върху своите съдове за готвене. През същия период Rondine Italia достигна още един важен етап със създаването на незалепващата алуминиева готварска линия Trudi, която се превърна в една от емблематичните продуктови линии благодарение на успешната комбинация от технически и стилистични иновации и изключителна стойност за парите, създавайки Марка Rondine в Италия и в чужбина     
 • През 2010 година BIALETTI пуска на пазара I CAFFÈ D’ITALIA
  Никой не е по-запознат от Bialetti с важността на ритуала за кафе в италианските семейства: местните традиции и техники правят опита от дегустацията на кафе в определен град уникален и безпогрешен. Това доведе до създаването на капсулите I Caffè d’Italia през 2010 година, автентично сензорно пътешествие през съвършенството на еспресо в италиански стил, подчертаващо разликите в навиците и вкуса от север на юг, преминаващо през Торино, Венеция, Милано, Рим и Неапол. Алуминиевите, напълно рециклируеми капсули съдържат 7 грама кафе, както се препоръчва за автентично италианско еспресо, и се произвеждат в Италия, в завода в Кокалио.
 • MOKA INDUCTION: ИНОВАЦИЯ, КОЯТО СЪХРАНЯВА ТРАДИЦИЯТА
  За пореден път Bialetti представи необикновено изобретение в традиционния сектор за приготвянето на кафе: първата кафеварка Moka, която може да се използва и на индукционни котлони. Ангажиментът на Bialetti Industrie за научноизследователска и развойна дейност доведе до създаването на революционна кафеварка, подходяща за използване на газови, електрически котлони, керамични плотове и индукционни котлони. Всичко това е благодарение на комбинацията от два висококачествени материала: алуминиева сплав, подходяща за храна, за капак и камера за събиране - тя винаги се е използвала и за устойчивото тяло на легендарния Moka Express - и неръждаема стомана котел и фуния, идеални за използване на индукционни котлони. 

През 2019 Bialetti отпразнува своята 100 годишнина