Stefanplast Spa. - Дизайн, Оформление, Производство - 100% Италия

Stefanplast Spa. - Дизайн, Оформление, Производство - 100% Италия

15 април 2021
  • Сподели:

Stefanplast Spa. има зад гърба си петдесетгодишна история

Времето със сигурност е изградило у нас опит и дълбоки познания за удивителния материал, който използваме: пластмасата. Отвъд и срещу времето винаги сме поддържали живи предизвикателството на непрекъснатото обновяване, упоритата способност да мислим напред, да си представяме и измисляме нови форми, различни продукти, интерпретирайки и предвиждайки нуждите на всички наши клиенти. По отношение на идеи и иновации, Stefanplast винаги е бил символ на актуалността.

  • Основана през 1964 г., Stefanplast, със своите 190 служители, е една от водещите компании в Италия в производството на пластмасови изделия за домакинството и градината, а отскоро и с линията Peter Pet насочена към сектора за домашни любимци.
  • Една проста, но почти брилянтна бизнес идея: Stefanplast се роди от интуицията на основателя Антонио Стефани, който в началото на 60-те години разбра безкрайните възможности за приложение, предлагани от пластмасата за предметите в ежедневието, които използваме.
  • Така през 1964 г. Stefanplast прави първите си стъпки на пазара с изцяло иновативен продукт: пластмасовата касетка за бутилки. Продуктът веднага показва своите заложби за голям успехи и блестящи икономически резултати, които позволяват на компанията да направи първите инвестиции за по-нататъшно технологично и структурно развитие.

Иновации и зелени идеи

  • Екологичният подход на Stefanplast е глобален и засяга всички етапи от веригата за проектиране и производство. Използваме материали, които са издръжливи във времето и напълно еднократни, във всичките им части, в края на жизнения цикъл на продукта. Опаковката е рециклирана и също така е рециклируема.
  • Ние възстановяваме над 30% от отпадъчните материали, както след производство, така и след потребление; отдавна е част от познанията за живота на всеки да разпознава екологичният продукт дори с разнородни цветови тонове.
  • Спестяваме енергия и намаляваме емисиите на CO2 чрез използването на фотоволтаични системи, ние използваме цялата естествена светлина и разполагаме с машини за впръскване с ниска консумация на енергия, с оптимизирана логистика за намаляване на външната и вътрешната обработка на стоките.